Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια»

 

 


Σήμερα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας - με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου- την Κωνσταντίνα Αλεξανδρίδου, Ειδική Παιδαγωγό, μέλος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια». Στόχος η εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών με τη διαφορετικότητα μέσω της  υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια».

Η κ. Αλεξανδρίδου συντόνισε έναν ελεύθερο διάλογο με τους μαθητές και τις μαθήτριες και μαζί προσέγγισαν βιωματικά την πραγματικότητα της αναπηρίας, της συμπερίληψης και της μοναδικότητας του κάθε ατόμου.

Αυτή η αλληλεπίδραση και αλληλοκατανόηση είναι προϋποθέσεις για την αλλαγή στάσης και νοοτροπίας σχετικά με τη διαφορετικότητα, την αναπηρία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια ιδρύθηκε το 2018 από τον τυφλό δικηγόρο Βαγγέλη Αυγουλά και μία αυτοοργανωμένη ομάδα αναπήρων με σκοπό την ενεργή διεκδίκηση συμπερίληψης.

 









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιορτή της μητέρας

  Γιάννης Ρίτσος    [ Μητέρα..]   …Είχαμε τον κήπο στην άκρη της θάλασσας. Απ’ τα παράθυρα γλιστρούσε ο ουρανός κι η μητέρα κ...